Linkuri accesibilitate

Vicepreședintele american, Mike Pence, spune că Polonia se apropie de momentul ridicării vizelor de călătorie în SUA


Vicepreședintele american a apreciat poziția Poloniei de a se opune construirii gazoductului ruso-german North Stream 2
Vicepreședintele american a apreciat poziția Poloniei de a se opune construirii gazoductului ruso-german North Stream 2

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat luni că este încântat de faptul că Polonia este aproape de a fi eligibilă pentru programul Visa Waiver, care permite cetăţenilor din majoritatea statelor UE să călătorească în SUA fără vize, relatează Reuters.

„Sunt încântat să văd că Polonia este aproape de a fi eligibilă pentru programul Visa Waiver", a declarat vicepreședintele SUA.

Mike Pence se află în Polonia, unde a avut întrevederi cu președintele de la Varșovia, Andrzej Duda. Pence îl reprezintă în această vizită pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, care și-a amânat vizita din cauza uraganului Dorian.

Aproximativ 10 milioane de polonezi locuiesc în Statele Unite, fiind astfel una dintre cele mai mari minorităţi etnice din ţară.

În decembrie 2018, Comisia Europeană a făcut din nou apel la Statele Unite să elimine vizele de călătorie pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Cetăţenii din cinci state membre UE - România, Bulgaria, Cipru, Croaţia şi Polonia - au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite.

În timpul întrevederii de la Varșovia, președintele Duda a spus că țara sa ar putea decide până la finalul lui 2019 locul în care vor fi suplimentate trupe americane suplimentare, asupra cărora există negocieri între cele două state. Polonia s-a oferit să plătească din bugetul propriu construirea bazelor americane de pe teritoriul său, în scopul întăririi flancului estic.

La recenta vizită în Statele Unite, și președintele român, Klaus Iohannis, a vorbit despre suplimentarea numărului de militari americani care staționează pe teritoriul României, pentru întărirea securității.

La rândul său, vicepreședintele american a apreciat poziția Poloniei de a se opune construirii gazoductului ruso-german Nord Stream 2, care, în opinia sa, ar determina dependența energetică a Germaniei de Federația Rusă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG