Linkuri accesibilitate

Autoritățile române confirmă cetățenia fetelor decedate în viitura din Italia. O a treia persoană dispărută este căutată


Trei tineri români au fost luați de o viitură puternică de pe un râu din Italia.
Trei tineri români au fost luați de o viitură puternică de pe un râu din Italia.

După aproape două zile de căutări, echipele de intervenție au găsit trupurile Biancăi și Patriziei, cele două tinere din Satu Mare, dispărute vineri la prânz, în apele învolburate ale râului Natisone, transmit Știrile ProTV. După ce nivelul apei a scăzut, trupurile au fost observate de echipajele de pompieri în zona cu vegetație de la mal. Ministerul de Externe a confirmat cetățenia română a celor două fete decedate.

În continuare, pompierii îl caută pe Cristian tânărul care era cu ele despre care, deocamdată, nu se știe nimic.

Primarul oraşului Premariacco, Michele de Sabato, a confirmat că trupurile fetelor au fost găsite la aproximativ un kilometru de locul unde au fost înghițite de ape: „Au fost găsite trupurile a două persoane, care par a fi a fetelor dispărute.”

Tinerii veniți la plajă au fost surprinși de o viitură puternică când se aflau pe o mică insulă în mijlocul apelor. Este un loc frecventat de localnicii din Premariacco, în perioadele de vară. În zonă fuseseră emise vineri, încă de dimineață, alerte de ploi abundente.

Porțiunea pe care se aflau cei trei a fost imediat acoperită de apă, iar tinerii nu au mai reușit să reziste până la sosirea pompierilor. Au fost luați de șuvoaie cu doar un minut înainte ca un elicopter de salvare să ajungă la ei.

Inițial, distanța care îi separa de mal era de doar câţiva metri. Apa rece le ajungea deja până la genunchi și îi izbea puternic. Dar încremeniți de spaimă, tinerii nu a îndrăznit să parcurgă cei câțiva metri până la zona sigură, cu arbuști, din apropierea malului. Declarații ale rudelor preluate de Știrile ProTV arată că fetele nu ar fi știut să înoate.

Autoritățile italiene au deschis o anchetă care să stabilească desfășurarea evenimentelor care au dus la moartea celor două fete și dispariția tânărului care era cu ele.

Ministerul de Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celor două tinere decedate, găsite după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia.

„Reprezentanţii Consulatului General al României la Trieste au fost informaţi de către autorităţile italiene asupra faptului că trupurile neînsufleţite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfăşurare operaţiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane”, informează MAE într-un comunicat oficial.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG