Linkuri accesibilitate

Victimele agresiunilor sexuale ale clerului german, până la 50.000 €


Victimele abuzurilor sexuale ale Bisericii Catolice germane au criticat joi propunerea clerului de a oferi compensații pe până la 50.000 de euro (58.380 de dolari), susținând că sunt necesari mai mulți bani pentru a ispăși anii de abuzuri și cerând o dezbatere în Bundestag, cu speranţa că se va face în sfârşit lumină asupra acestor acte, transmit dpa și AFP.

Decizia conferinței episcopilor desfășurată la Fulda este „înnebunitoare”, a reacționat o asociație de protecție a victimelor, Eckiger Tisch, care a arătat că scopul nu este obținerea unei compensații pentru faptele în sine, cât pentru „deceniile de ascundere sistematică a crimelor împotriva copiilor și tinerilor din instituțiile Bisericii și consecințele asupra vieții lor.”

Un membru al grupului a spus că episcopii ar fi trebuit să țină cont de recomandările experților din 2019, care au cerut plăți între 40.000 și 400.000 de euro.

Aceasta ar fi fost „o bază pentru discuțiile dintre victime și episcopi.”

„După 10 ani, judecătorii au decis să-și bazeze deciziile pe legea statului. Prin aceasta admit că așa-numitele „plăți de recunoaștere” de 5.000 de euro din ultimii ani au fost nedrepte ”, a declarat Matthias Katsch, purtătorul de cuvânt al Episcopiei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG