Linkuri accesibilitate

Victor Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal, a fost plasat sub control judiciar


Victor Pițurcă a fost plasat de DNA sub control judiciar. El este acuzat de cumpărare de influență.
Victor Pițurcă a fost plasat de DNA sub control judiciar. El este acuzat de cumpărare de influență.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au decis marți, 31 ianuarie, să îl plaseze sub control judiciar pe fostul antrenor al echipei naționale de fotbal a României.

Victor Pițurcă fusese reținut pentru 24 de ore într-un dosar de corupție în care a mai fost încarcerat și șeful companiei Romarm, Gabriel Țuțu. Acesta a fost, la rândul său, reținut.

Pițurcă este inculpat în dosar pentru cumpărare de influență. În cazul său, procurorii au decis să nu mai propună arestarea preventivă.

La ieșirea din arest, Victor Pițurcă a spus că este nevinovat. „Eu nu am nicio treabă cu această afacere”, a declarat Victor Piţurcă.

Surse judiciare citate de Agerpres arată că fiul fostului selecționar, Alexandru Pițurcă, a fost audiat marți și pus sub acuzare în același dosar.

Potrivit DNA, faptele din dosar datează din perioda martie- septembrie 2021, când Gabriel Țuțu ar fi încheiat cu o asociere de firme, în condiții dezavantajoare pentru propria compania națională Romarm, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea unor utilaje neconforme de producer a măștilor de protecție.

Gabriel Țuțu, directorul Romarm, a fost și el reținut în acest dosar.
Gabriel Țuțu, directorul Romarm, a fost și el reținut în acest dosar.

„CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Firma cu care compania de stat Romarm ar fi încheiat contractele era deținută de Alexandru Pițurcă. Tatăl acestuia, Victor Pițurcă, ar fi fost cel care ar fi încercat și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său, Alexandru Pițurcă, accesul la contracte.

Victor Pițurcă (66 de ani) este un fost fotbalist român care a condus în mai multe rânduri echipa națională a României. Fost jucător la Steaua București, echipă a Armatei, acesta are grad militar de căpitan.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG