Linkuri accesibilitate

Victor Ponta, președintele Pro România, declarativ în autoizolare


Victor Ponta, liderul Pro România
Victor Ponta, liderul Pro România

Deși a stat în apropierea unei colege de partid, Aurelia Țaga, testate pozitiv cu Covid-19, cel puțin 15 minute, fără mască și fără să respecte distanța sanitară de cel puțin un metru și jumătate, Victor Ponta spune că a respectat toate regulile de protecție și că se va testa abia duminică la revenirea din provincie, unde televiziunile îl arată implicat în continuare în campanie, fără mască și fără să respecte vreo distanță sanitară.

Cu toate acestea, el susține că, până nu primește rezultatul, nu mai participă fizic la nicio acțiune.

Anunțul lui Ponta a fost făcut abia după ce Dragoș Benea, de la PSD, a scris despre infectarea Aureliei Țaga, candidată a Pro România la consiliul județean Bacău.

Timp în care Ponta a fost văzut făcând în continuare campanie la Câmpina, transmite Realitatea Plus.

„Am atras atenția, în conferința de presă organizată ieri, că e cel puțin discutabilă candidatura unui medic pediatru, din partea Pro România, la președinția Consiliului Județean Bacău. Nu poți să fii ziua candidat, în campanie electorală prin județul nr. 2 pe țară la infecții Covid19, iar seara să-i îngrijești pe copiii internați la secția recuperare de la Pediatrie. Inevitabilul s-a produs, iar doamna doctor Țaga a fost confirmată pozitiv Covid-19 astăzi, după ce ieri a vizitat Insula de Agrement alături de colegii dumneaei de campanie. Trebuie să fim cu adevărat responsabili în această campanie, nu populiști și demagogi. Nominalizarea doamnei Țaga drept candidat a fost o soluție neinspirată și iresponsabilă față de copiii și personalul medical de la Pediatrie. P.S. Chiar o fi sănătatea (copiilor) înainte de toate, domnilor de la Pro România, sau campania v-a luat mințile?”, a scris Dragoș Benea pe pagina sa de Facebook.

Printre colegii la care se referă Benea s-a aflat și Victor Ponta, filmat de Realitatea Plus stând foarte aproape de Țaga, amândoi fără să poarte mască de protecție.

Intervievată de Realitatea Plus, Aurelia Țaga a spus că nu a stat mai mult de un minut fără mască alături de Ponta, doar pentru fotografii. În timp ce făcea aceste declarații la Realitatea Plus, timp de minute bune, postul de televiziune o arăta în imagini stând alături de Ponta. Pentru ca, ulterior, să revină și să spună chiar ea că nu a stat „decât” 15 minute.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG