Linkuri accesibilitate

Victor Ponta și jocul „la două capete”


Victor Ponta pledează pentru semnarea pactului propus de PSD
Victor Ponta pledează pentru semnarea pactului propus de PSD

Victor Ponta anunță că formațiunea sa va semna pactul propus de PSD „pentru bunăstarea românilor”, fiind singurul partid care a acceptat, până acum, oferta de colaborare a Vioricăi Dăncilă. Anunțul vine pe fondul negocierilor PNL pentru introducerea unei moțiuni de cenzură pentru căderea guvernului.

Ponta menționează, într-o postare pe facebook în care anunță că semnează pactul cu PSD, și o gafă - oferta scrisă a docmentului a venit pe email, de la cabinetul „președintelui Liviu Dragnea”.

Victor Ponta și ProRomânia au făcut o serie de declarații contradictorii referitoare la disponibilitatea colaborării cu PSD. Ponta a purtat negocieri cu PSD pentru intrarea la guvernare și a anunțat că semnează și susține moțiunile de cenzură pentru căderea Guvernului PSD.

Oferta ProRomânia de a intra la guvernare până în alegerile prezidențiale a fost respinsă de social-democrați. Între timp însă, Victor Ponta se concentrează pe racolarea în continuare a nemulțumiților din PSD.

Colaborarea cu ALDE, partid care a fost condiționat de ProRomânia să iasă de la guvernare pentru a semna o alianță, este deocamdată pusă între paranteze, de tatonările separate ale formațiunii conduse de Victor Ponta cu PNL pentru semnarea unei moțiuni de cenzură pentru căderea guvernului Dăncilă.

După scorul de 7% obținut la alegerile europarlamentare, ProRomânia s-a plasat în opoziție față de actuala conducere a PSD, pe care o critică adesea, însă a susținut la vot grupul politic al social-democraților în Parlament, la vot, una dintre ocazii fiind alegerea președintelui Camerei Deputaților.

În privința unei moțiuni de cenzură, ProRomânia susține că dorește să o voteze, în schimb pune o condiție care ar putea fi greu acceptată de partidele de dreapta care o inițiază - noul guvern să fie de centru-stânga, ceea ce, în termenii actualei scene politice, înseamnă o guvernare PSD-ProRomânia și, eventual, ALDE, partid pe care Ponta îl consideră pe stânga eșichierului politic. ProRomânia și ALDE au 66 de parlamentari, dacă formațiunea lui Tăriceanu nu se dezintegrează.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG