Linkuri accesibilitate

5 ponturi pentru a te feri de inflație


5 ponturi pentru a te feri de inflație
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:14 0:00

Scumpirile reduc puterea de cumpărare, economiile își pierd din valoare, iar inflația majorează dobânzile bancare. Specialiștii recomandă câteva tehnici de apărare împotriva scumpirilor. Toate cer o mai bună educație financiară.

1. Fă-ți un buget de venituri și cheltuieli. E esențial să știi în detaliu pe ce dai banii, chiar și în cazul celor mai mici cheltuieli. Clasifică cheltuielile după suma și importanța lor: hrană, haine, întreținere, transport, cheltuieli neprevăzute, economii/investiții. Respectă riguros bugetul.

2. Caută noi surse de venit. Dacă veniturile sunt insuficiente, caută un al doilea job sau îmbunătățește veniturile din cel actual. Găsește o activitate care să îți aducă un venit suplimentar.

3. Amână cumpărarea de produse de folosință îndelungată. Nu cumpăra produse cu valori mari în plin val inflaționist. Odată cu temperarea inflației, prețurile se stabilizează și magazinele oferă reduceri pentru a înlocui stocurile.

4. Protejează-ți economiile. Creează conturi de economii a căror dobândă compensează chiar și parțial creșterea prețurilor. Investește în fonduri mutuale și alte produse financiare care permit economisirea de sume mici, pe termen lung.

5. Înlocuiește produse și servicii. Gătește mai mult acasă și ieși mai rar la restaurant. Folosește mai mult transportul public, mai ieftin decât cel cu mașina personală. Urmărește mai atent reducerile și promoțiile la produsele și serviciile pe care le folosești frecvent. Renegociază contractele de utilități, servicii și creditele bancare.

XS
SM
MD
LG