Linkuri accesibilitate

VIDEO O sută de artiști români au cântat „Hristos a Înviat” de la distanță, online, în semn de solidaritate


O sută de artişti şi-au unit de la distanţă vocile şi au cântat „Hristos a înviat!”, un classical crossover scris de compozitorul Andrei Tudor, la inițiativa acestuia din urmă și a Orchestrei Simfonice din Bucureşti, cu sprijinul Creart. Artiştii s-au înregistrat şi s-au filmat singuri.

Cele 100 de voci aparţin Corului de Copii Sunetul muzicii, Grupului Vocal Acapella, precum şi unor artişti cunoscuţi ai muzicii pop, dar şi ai scenei lirice, coform Mediafax.

Artiştii s-au înregistrat şi s-au filmat singuri, cu ajutorul telefoanelor mobile. Participarea tuturor a fost pro bono. Clipurile rezultate au fost ulterior prelucrate cu ajutorul programelor de editare audio şi video.

„Este o muncă care cere foarte multă migală, să pui împreună 100 de track-uri separate şi să le faci să sune ca un tot. Este meritul lui Andrei Tudor, din acest punct de vedere el a fost cel mai implicat şi a muncit cel mai mult, iar Andrei Bucura a realizat montajul video”, a spus managerul Orchestrei Simfonice Bucureşti, Cătălin Opriţoiu.

Andrei Tudor a spus că mesajul inițiativei este acela că oamenii nu trebuie să își piardă speranța.

„Ideea ne-a venit în completarea proiectului pe care l-am realizat acum două săptămâni, când am adunat împreună 47 de instrumentişti din toate colţurile lumii şi din multe oraşe din ţară, pentru a interpreta un vals dedicat cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu virusul. "Valsul speranţei" este o compoziţie a tatălui meu, Ionel Tudor, şi sigur că ni s-a părut foarte potrivită în aceste momente dificile, în care nu trebuie să ne pierdem speranţa”, a explicat compozitorul Andrei Tudor.

La rândul lui, Cătălin Oprițoiu a mizat pe rolul muzicii în tot acest context, respectiv acela de a aduce bucurie și speranță.

„Deja cele două pot fi privite ca o serie de proiecte, în care ne propunem să vorbim despre solidaritatea artiştilor şi despre faptul că muzica nu se opreşte, rămâne vie. Chiar dacă lumea s-a oprit şi oamenii trebuie să stea acasă şi să păstreze distanţa, rolul nostru e să le aducem bucurie şi speranţă. Muzica este în continuare vie şi ajunge în casele oamenilor”, a afirmat Cătălin Opriţoiu.

Pentru ca toate înregistrările să fie în sincron, artiştii au primit o piesă-ghid, cu metronom, care substituie dirijorul.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG