Linkuri accesibilitate

VIDEO. România, America e cu tine!


România, America e cu tine!
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:05 0:00

România, America e cu tine!

Sosit la Timișoara în această dimineață pentru prima sa participare publică, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a omagiat Revoluția română și pe timișoreni prin placa de bronz trimisă de președintele SUA.

Într-o limbă română bine conservată din copilărie, cănd a părăsit cu familia România, ambasadorul Zuckerman a încurajat România să progreseze pe calea democrației, a justiției, a luptei cu corupția și a întărit mesajul de colaborare transmis de președintele Trump: România nu are prieten mai bun și mai de încredere decât SUA", a subliniat dl. Zuckerman.

Înconjurat de autorități, de la primar, parlamentari, oficialități locale și județene, până la Mitropolitul Ioan și asaltat de revoluționarii timișoreni, care i-au dăruit insigne și un steag decupat, ambasadorul SUA și-a rezervat timp să se întâlnească și cu elevi de liceu la American Corner. Invitați din liceele Shakespeare, Lenau și Emanoil Ungureanu, elevii l-au ascultat pe Adrian Kali, rănit în Revoluție, evocând dramatismul acelor zile și întâmplările prin care el însuși a trecut.

Nu se vorbește prea mult în școală despre Revoluție, până la urmă depinde de profesor, este concluzia lui Kali, el însuși profesor. Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a dăruit o plachetă amintind de zborurile în Cosmos și a primit în schimb un tricou cu însemnele anului de grație al libertății românești, 1989.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG