Linkuri accesibilitate

Arși de vii în spitale: 45 de morți, 11 dosare penale, zero vinovați


Arși de vii în spitale: 45 de morți, 11 dosare penale, zero vinovați
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:57 0:00

În 2020 și 2021, 45 de pacienți au murit arși de vii în spitalele în care căutau salvarea de Covid. Cine sunt responsabilii? Ce e de făcut? În căutarea răspunsurilor, Europa Liberă dezvăluie situații incredibile. Știați că Terapia Intensivă de la Piața Neamț are 17 paturi în curte? În containere?

Pe 29 ianuarie 2024, se împlinesc trei ani de la incendiul din Pavilionul 5, Terapie Intensivă, a Institutului „Matei Balș” din București. Este unul dintre cele mai mari și moderne spitale din România.

Pavilionul în care se agățau de viață bolnavi de Covid, prin măștile lor de oxigen, nu avea încălzire centrală. O aerotermă, necesară în ianuarie, la 45 de grade latitudine nordică, a luat foc. Aerul suprasaturat de oxigen a întețit flacările.

Moartea a triumfat instant.

Spitalul Matei Balș nu a fost nici primul, nici ultimul în care pacienții au murit arși de vii în timpul pandemiei. Iar riscul spitalizării în România nu a apărut odată cu Covid19 și nici nu s-a sfârșit. Amintiți-vă bebelușii de la Maternitatea Giulești (2010) și victimele de la Colectiv (2015).

Care este situația la începutul anului electoral 2024?

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG