Linkuri accesibilitate

VIDEO. Trei ruși cu legături la FSB și GRU și un ucrainean, suspecții în doborârea avionului spre Malaezia, cu 298 morți în 2014


Reconstituirea tragediei MH 17
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00

Reconstituirea tragediei MH 17

Trei ruși și un ucrainean au fost puși sub acuzare de procurorii olandezi pentru implicarea în evenimentele care au dus la doborârea avionului de tip Boeing 777 cu 298 de oameni la bord.

Membrii Comisiei Comune de Investigații au demonstrat că a existat o linie directă de comandă între separatiștii ucraineni și Rusia. Dovezile prezentate includ înregistrări telefonice și mesaje în rețelele de social media.

„Chiar dacă nu au apăsat ei pe buton, îi suspectăm de faptul că au colaborat pentru a aduce lansatorul de rachete (n.r.- pe teritoriul separatiștilor) cu scopul de a trage asupra unui avion” a declarat Procurorul Șef al Olandei Fred Westerbeke.

Cei patru suspecți sunt Igor Girkin, Serghey Dubinski, Oleg Pulatov, toți trei de naționalitate rusă și ucraineanul Leonid Kharchenko.

Igor Girkin este fost colonel al FSB, Serviciul de spionaj al Rusiei, iar Serghey Dubinski și Oleg Pulatov fac parte din GRU, Serviciul de spionaj al Armatei Ruse.

Autoritățile ucrainene au declarat că vor face toate demersurile necesare pentru a-l aresta pe Leonid Kharcenko, care ar fi pe teritoriul Ucrainei.

Membrii Comisiei Comune de Investigație au declarat că vor face o cerere de extrădare pentru cei trei suspecți, care sunt pe teritoriul Rusiei.

Rusia respinge orice amestec sau responsabilitate pentru accident, dă vina pe Ucraina și Agenția americană de Informații (CIA).

Wilbert Paulissen, Șeful Poliției olandeze a precizat că va continua ancheta, în acest moment nefiind strânse suficiente dovezi pentru punerea sub acuzare și a altor oficiali implicați.

Comisia Comună de Investigații este alcătuită din procurori din Belgia, Malaezia, Olanda și Ucraina.

În 17 iulie 2014, un Boenig 777 al Malaysia Airlines MH 17, cu 283 de pasageri la bord și 15 membri ai echipajului, a dispărut brusc de pe ecranul radar când se afla deasupra Ucrainei. Epava avionului a fost găsită în satul Hrabove lângă granița ruso-ucraineană, în apropierea teritoriului controlat de separatiștii ruși. Toți cei 298 de oameni au murit. În urma cercetării cutiilor negre s-a stabilit că avionul a fost lovit de o rachetă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG