Linkuri accesibilitate

VIDEO Viorica Dăncilă nu-i place pe vorbitorii de engleză: ”Își iubesc mai puțin țara”


Viorica Dancila, ascultând în căști traducerea la sesiunea din 16 iulie a Parlamentului European.
Viorica Dancila, ascultând în căști traducerea la sesiunea din 16 iulie a Parlamentului European.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul guvernului, Viorica Dăncilă ar cunoaște limba engleză ”bine”, iar franceza ”foarte bine”. Cu practica stă mai rău, așa cum s-a putut constata în rarele ei intervenții în engleză, sau în Parlamentul European unde s-a folosit mereu de translator.

De alfel, chiar la conferința de presă ținută la Consiliul Județean Timișoara, rugată de corespondentul Europa Liberă să rezume ceea ce a spus și în limba engleză, de față fiind și jurnaliști străini, Viorica Dăncilă a avut ieșirea la adresa vorbitorilor de engleză.

Viorica Dăncilă: Cei care vorbesc engleză „țin mai puțin la această țară”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:59 0:00

”Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile, liderul delegației europarlamentarilor, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină… eu cred că este relevant. Dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, dar mai ales în afara granițelor țării”, a susținut Viorica Dăncilă.

”Legat de limba engleză, suntem în România, haideţi să fim mândri că suntem români. Să nu ducem în derizoriu anumite realizări ale guvernului”, a plusat Dăncilă.

Întrebată de corespondentul Europa Liberă ce va face după ce nu va mai fi premier, la ce loc de muncă se întoarce, Viorica Dăncilă a răspuns atacându-l pe președintele Klaus Iohannis, spunând că ea nu s-a gândit la interesul personal ci la cel al românilor. Oricum, este convinsă că nu va avea probleme cu un loc de muncă pentru că a dovedit la guvern că este o profesionistă și a făcut performanță.

”Nu am avut timp să mă gândesc la locul de muncă, eu am muncit 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, nu am avut vacanţă, nu am avut timp liber. Când am avut un moment mai liber am mers în teritoriu să văd realizările guvernului PSD. Spre deosebire de candidatul Iohannis m-am gândit mai puţin la interesul meu personal şi m-am gândit ce pot să fac pentru români şi mai puţin pentru propria persoană. Sunt convinsă că îmi voi găsi un loc de muncă unde sunt convinsă că voi putea face performanţă”, a declarat Dăncilă, potrivit corespondentului Europa Liberă.

Nervozitatea Vioricăi Dăncilă a fost declanșată de faptul că, la intrarea în sediul Consiliului Județean, a fost așteptată de un grup de protestatari care aveau pancarde cu ”PSD, ciuma roșie”, au huiduit-o și i-au adresat cuvinte nu tocmai plăcute, precum ”mincinoasa” și ”analfabeta”.

Viorica Dăncilă primită cu huiduieli la Timișoara
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:42 0:00

Nici lor nu le-a rămas datoare, Viorica Dăncilă spunând că e vorba de ”cinci oameni disperați” care nu sunt reprezentativi pentru Timișoara cum sunt timișorenii. Vinovat pentru astfel de manifestări este, evident, nimeni altul decât președintele Iohannis.

”Timişorenii sunt oameni cinstiţi, iar astfel de manifestări nu caracterizează Timişoara. Asta e România lui Iohannis: a adus ura, răzbunarea. Este păcat că s-a ajuns la un asemenea nivel, că asemenea oameni pun o etichetă pe anumite oraşe, regiuni. Sunt convinsă că nimeni nu va accepta un asemena comportament”, a spus dăncilă la conferința de presă.

Premierul demis se află într-o vizită în județul Timiș, pe care o face însoțită de șase miniștri, deși este acolo în campanie electorală în calitate de candidat.

Viorica Dăncilă nu a ezitat să le promită timișorenilor marea cu sarea, de la sală polivalentă, stadion nou, spital regional etc, ca și cum guvernul ar mai sta în funcție următorii 10 ani. Reamintim că guvernul Vioricăi Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură, iar luni are loc votul de învestitură a cabinetului liberal condus de Ludovic Orban.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG