Linkuri accesibilitate

Viktor Orban laudă România că „a apărat granițele UE” și susține aderarea la Schengen


Viktor Orban vizitează Transilvania, la invitația UDMR.
Viktor Orban vizitează Transilvania, la invitația UDMR.

Aflat în vizită la Cluj, premierul Ungariei Viktor Orban a mulțumit României că a apărat granițele UE și inclusiv ale Ungariei, spunând că ar trebui să fie acceptată în zona Schengen. Orban va participa în premieră la inaugurarea unei companii, la Târgu Mureș.

„Profit de această oportunitate pentru a mulţumi României. (...) În anii care au trecut, România a apărat în mod considerabil graniţele Uniunii Europene, lucru important atât pentru Ungaria, cât şi pentru România, astfel că atât din Est, cât şi din Sud am putut să contăm întotdeauna pe România. Atunci când România îşi apăra propriile hotare, apăra şi Ungaria. Modul în care în ultimii patru ani s-a realizat apărarea frontierelor României este un argument puternic pentru ca România să facă parte din zona Schengen”, a spus premierul Ungariei, Viktor Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, alături de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„România a dovedit, într-o perioadă dificilă, că este gata, este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen şi este clar că merită să devină membră a Schengen. Încă o dată, în numele Ungariei îi mulţumesc României pentru ceea ce a făcut", a menţionat premierul Ungariei”, a mai spus Orban.

Viktor Orban vizitează, în perioada 8-10 mai, mai multe localităţi din Transilvania, la invitaţia UDMR. Pe 10 mai, premierul ungar va inaugura cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România aflată în localitatea Sânpaul din Târgu Mureş şi va vizita Academia de Hochei pe gheaţă din Cârţa şi Centrul de Protecţie a Copilului Sf. László din Sânsimion, ambele din judeţul Harghita, conform unui comunicat al UDMR, citat de Agerpres.

Orban a fost ultima oară la Cluj în 2017.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG