Linkuri accesibilitate

Violențe și în Grecia după o demonstrație împotriva noii legi a protestelor


Protestatarii au aruncat cu sticle incendiare înainte de intervenția forțelor de ordine
Protestatarii au aruncat cu sticle incendiare înainte de intervenția forțelor de ordine

După Serbia, a venit rândul Greciei să fie martora unui protest care s-a încheiat cu violențe. Violențele au izbucnit joi noapte în Atena după o demonstrație, la care au participat circa 10.000 de persoane, împotriva unei noi legi privind protestele adoptată de guvern, scrie AP.

Șase polițiști au fost răniți după ce protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov spre forțele de ordine din fața Parlamentului care au răspuns cu gaze lacrimogene și grenade de avertisment.

Poliția a arătat că a arestat nouă persoane și au ridicat alte 15 pentru audieri.

Demonstrații au izbucnit nu doar în Atena, dar și în alte orașe din Grecia, după adoptarea noii legi propuse de guvernul de centru-dreapta. Oamenii critică prevederile care permit anchetarea protestatarilor prezenți la mitinguri neautorizate și tragerea la răspundere a organizatorilor dacă apar daune sau protestele devin violente.

Liderul opoziției, Alexis Tsipras (fost prim-ministru între 2015-2019), a acuzat guvernul că a introdus măsuri pentru a guverna cu mână forte și a prezis că recesiunea provocată de pandemie va genera proteste importante ale muncitorilor în toamnă.

Grecia este așteptată să intre într-o recesie importantă ca urmare a impactului pandemiei, după ce a pierdut 9% din producția anuală conform analizei Uniunii Europene.

XS
SM
MD
LG