Linkuri accesibilitate

Violeta Alexandru a cerut revocarea președintelui Casei Naționale de Pensii


Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat luni seară că a cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Laurențiu Tenț, pe motiv că oficialul nu a îndeplinit indicatorii de performanță, dar și pentru că a primit mesaje în care este informată despre „situații inaceptabile din teren".

Am cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii a menționat necesitatea unor reforme pentru creșterea performanței de la Casa Națională de Pensii și a anunțat că va lua mai multe decizii de management importante.

Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent.

În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante", a precizat Violeta Alexandru.

Casa Naţională de Pensii Publice este instituţia publică de interes naţional care administrează sistemul public de pensii şi sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi acordă persoanelor asigurate pensii şi alte prestaţii de asigurări sociale.

CNPP aplică politicile şi strategiile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind pensiile şi alte prestaţii de asigurări sociale şi asigură beneficiarilor săi servicii publice bazate pe transparenţă, legalitate şi eficienţă.

XS
SM
MD
LG