Linkuri accesibilitate

Violeta Alexandru cere demisia președintelui Casei de Pensii București


Violeta Alexandru face apel ca instituțiile din subordinea Ministerul Muncii să rămână deschise

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un apel către angajații din subordinea instituției să nu închidă unitățile în contextul pandemiei de coronavirus care a produs 48 de cazuri și în România.

„Nu suntem în acest moment în situația să închidem instituțiile publice. Prima grijă a angajaților și a angajatorilor e să asigure protecția și să ia toate măsurile de prevenție. Fac apel la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii să nu închidă instituțiile (...) Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum s-a întâmplat la București. Instituțiile publice trebuie să rămână responsabile, trebuie să dăm semnalul că totul este sub control, ce ar însemna să închidem spitale?”, a declarat Violeta Alexandru.

Oficialul a cerut demiterea președintelui Casei de Pensii a Municipiului București pentru decizia de a închide instituția.

„Cer să se meargă până la demiterea președintelui Casei de Pensii a Municipiului București. Pensionarii au fost trimiși la poștă, unde s-a făcut aglomerație", a solicitat ministrul interimar al Muncii.

Violeta Alexandru a arătat că a discutat cu sindicatele și patronatele pentru a găsi situații pentru protejarea angajaților.

„Am avut mai multe consultări cu sindicatele și patronatele. Văd un pericol în acest moment. În momentul în care ți s-au întrerupt contractele, nu ai încasări, trebuie să iei măsuri. Apreciez că nu trebuie să ne expunem pericolului ca angajatorii să apeleze din prima la clauza de forță majoră, care lasă angajații fără niciun fel de venit. E o clauză prin care angajatorul poate spune angajatului că de mâine nu mai vine la serviciu. (...)

Trebuie găsite toate soluțiile, una fiind șomajul tehnic, prin care persoana primește 75% din venit", a subliniat Violeta Alexandru.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG