Linkuri accesibilitate

Violeta Alexandru: Primele sancțiuni pentru încălcări la șomajul tehnic sunt pregătite


Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a subliniat vineri că toate cererile depuse pentru obținerea șomajului tehnic plătit de stat vor fi verificate, iar primele sancţiuni pentru antreprenorii care au încercat să obţină plăţi duble pentru şomajul tehnic sunt pregătite.

Pregătiţi pentru primele plăţi Şomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pregătiţi şi pentru aplicarea primelor măsuri de sancţionare a celor care au încercat să obţină plăţi duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înţeles mesajul meu şi îl repet: se verifică toate cererile iar cei care îşi imaginează că pot trişa depunând aceleaşi cereri la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri din diferite judeţe se înşeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm", a precizat Violeta Alexandru pe Facebook.Ministrul Muncii a subliniat că obţinerea incorectă a banilor oferiţi de stat prin acoperirea şomajului tehnic reprezintă o faptă foarte gravă.

Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această ţară. Când vorbesc despre solidaritate şi responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, şansa de a menţine lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activităţii", a scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a apreciat că România de după pandemie îşi va reveni prin oamenii care au simţul corectitudinii.

România după pandemie îşi revine prin oameni care au simţul corectitudinii şi al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină. Ne ocupăm şi cu astfel de lucruri. Aş vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecţi", a încheiat Violeta Alexandru.

Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate, la data de 07 mai 2020

Data

07.05.2020

Contracte individuale de muncă suspendate

925.075 din care:

· 278.472 – Industria prelucătoare

· 166.060 - Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

· 112.873 - Hoteluri și restaurante

Contracte individuale de muncă încetate

325.526 din care:

· 58.837 - Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

· 57.073 - Industria prelucrătoare

· 46.264 - Construcții

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG