Linkuri accesibilitate

Violeta Alexandru schimbă șefi de case de pensie și desființează Inspecția Muncii


Romania- Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile caselor neperformante și a anunțat că a decis că Inspecția Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie.

Casele de pensii vizate pentru schimbarea conducerilor sunt cele de la Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara (Petroşani), Giurgiu şi Gorj, precum şi din toate sectoarele Capitalei.

„Cine vorbește urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situații) să știe că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ și că sunt protejați. Nu. Îmi asum. Am avut toată înțelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aștept", a avertizat Ministrul Muncii.

Violeta Alexandru anunţă că până la sfârşitul săptămânii va lua decizii referitoare la directorii caselor de pensii care au restanţe în condiţiile în care au trecut 8 luni de când a solicitat rezolvarea problemelor.

Ea a mai arătat că în urma evaluării desfășurate a ajuns la concluzia că Inspecția Muncii nu poate fi reformată, astfel încât propune desfiinţarea şi reînfiinţarea cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie.

„Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea.

Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te “împacheta” prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat", subliniază ministrul Muncii.

În final ea avertizează că „nu este interesată de prietenii în administrație", ci să îmbunătățească activitatea din administrația publică.

„Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile", concluzionează Violeta Alexandru.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG