Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă își lansează „Partea ei de adevăr”, o carte despre relația cu Liviu Dragnea


ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1
ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă își lansează în curând o carte intitulată „Partea ei de adevăr”, despre relația cu tutorele ei politic, fostul președinte al PSD Liviu Dragnea, acum în închisoare, omul care a făcut-o premier al României.

„Pentru a răspunde curiozității prietenilor și neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărți-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD”, spune Viorica Dăncilă pe pagina ei de Facebook.

Deși nu o spune explicit, Dăncilă sugerează că va declanșa nemulțumiri în rândul social-democraților, pe care i-a cruțat de aceste dezvăluiri în perioada campaniei electorale.

„Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului. Revin cu detalii, urmează momente interesante”, spune fostul premier PSD.

Viorica Dăncilă a fost numită premier în ianuarie 2018, după ce Liviu Dragnea l-a îndepărtat și pe Mihai Tudose, al doilea premier numit de el, cu care a reușit să intre în conflict la doar un an după ce PSD a preluat puterea după parlamentarele din decembrie 2016. Ea a fost îndepărtată de la șefia partidului în noiembrie 2019, la doar două zile după ce pierdut alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, fiind forțată să-și dea demisia de actuala conducere PSD. Tutorele ei politic, Liviu Dragnea, fusese condamnat în același an la trei ani și jumătate de închisoare, la doar o zi de la eșecul PSD în alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Despre relația sinuoasă cu Liviu Dragnea s-a scris în presă, s-a speculat și, la un moment dat, a vorbit chiar fostul premier, dar nu înainte de condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

XS
SM
MD
LG