Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă pentru Roșia Today: ”Orice om îi este frică de congres. Și mie nu mi-a fost frică și am câștigat!”


Tripleta Dăncilă-Teodorovici-Fifor va conduce PSD în epoca post-Dragnea. În afara faptului că liderul de la Vrancea, Marian Oprișan, s-a trezit huiduit de colegii săi, la congresul social-democraților au lipsit scandalurile.

Cei patru mii de delegați și-au votat favoriții, apoi s-au retras la un șpriț rece, știind că Dăncilă are la fel de multe șanse să ridice partidul în sondaje ca Liviu Dragnea să iasă mâine din pușcărie. Punct ochit, punct lovit.

Odată cu alegerea Vioricăi Dăncilă despre care toată lumea știa că va câștiga, s-a închis capitolul congresului. Un congres în care cei care au vorbit au reluat aceleași teme obosite și chinuite în campaniile vechi, chemând la unitate, luptă, muncă, fapte, cinste, onoare, mândrie, tradiție, și alte cuvinte. Pleșoianu a facut stand-up comedy. Lumea a râs ca la club. Șerban Nicolae a recitat versuri patriotice, iar doamna Andronescu și-a arătat anvergura de abramburică. Ea va pleca din partid în liniște. Cu 50 de voturi adunate din peste trei mii, ea a atins o „performanță” remarcabilă de aderență la masa partidului.

Practic, marionetele de ieri sunt păpușarii de azi. Cine s-ar fi gândit acum un an și ceva că Viorica Dăncilă îi va lua locul lui Dragnea? Abia asta este o glumă bună. Poate cea mai bună din ultimii 20 de ani. Astfel marele partid intră definitiv în istoria comediei politice românești pe acordurile cântecului „Stand-up For The Champions”. Mai exact, „Stand-up Comedy For The Champions”.

Supărat că n-a putut să le vorbească foștilor colegi de la tribuna congresului, Victor Ponta pretinde că Pro România a rămas singurul partid autentic de stânga, cu lideri puternici, de anvergură. Și că puținii oameni de valoare din PSD ar fi trecut demult în barca salvatoare a fostului premier. Ce nu știe Ponta este că delegații din sala congresului s-ar fi stăpânit cu greu să nu-l bată cu ouă stricate. Cu cele 7 procente de la europarlamentare ”furate” de Pro România, PSD ar fi rămas cel mai puternic adunând 30 de procente pe care le are dintotdeuna.

Prezența lui Tăriceanu la congres a fost încă o tentativă la limita ridicolului de a-și impune propunerea de unic candidat PSD-ALDE la prezidențiale, în condițiile în care propriul partid a dispărut mai ceva ca Titanicul. Președintele Senatului își joacă o ultimă carte pe scena politică, iar dacă va avea proasta inspirație să mai candideze vreodată sub sigla ALDE va trebui să constate că nu l-au votat nici măcar fostele soții.

Viitorul sună foarte prost cu noua conducere. De teamă că vor pierde guvernarea, baronii locali au mers pe mâna lui Dăncilă. Adică și-au asigurat încă un an de pomeni și matrapazlâcuri specifice unei guvernări diletante, în care scandalurile de corupție se țin lanț.

Solicitată de reporterii Roșia Today să comenteze rezultatul alegerilor interne, Viorica Dăncilă a declarat: ”Orice om îi este frică de congres. Și mie nu mi-a fost frică și am câștigat!”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG