Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că „vrea dispariția PSD”


Desen de Dan Perjovschi

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni că șeful statului, Klaus Iohannis, care „se închipuie într-un plin război cu PSD și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare”, devine cel mai mare pericol pentru democrație .

„Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României? Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor”, scrie pe Facebook Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație.

„Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României - cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație si istoria a dovedit-o de nenumărate ori. Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”, a mai arătat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Timiș, în cadrul Adunării Regionale a organizațiilor PNL regiunea Vest, că statul paralel este PSD, partid pe care îl consideră în continuare un adversar puternic, "adânc înșurubat în structurile statului".

"În mod normal despre reconstrucția unui stat se vorbește după un război. Dragii mei, noi suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD-ul. Fiindcă noi, voi liberalii și cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcție, noi suntem oameni care dorescă să dezvolte România”, a declarat Klaus Iohannis.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG