Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă este așteptată cu proteste la Iași


Și la mitingul de la 10 august, din Piața Victoriei, au participat reprezentanții organizațiilor care militează pentru construirea A8
Și la mitingul de la 10 august, din Piața Victoriei, au participat reprezentanții organizațiilor care militează pentru construirea A8

Proteste organizate de asociațiile civice la Iași, sâmbătă, când Viorica Dăncilă merge într-un turneu în Moldova. Organizatorii amintesc de campania electorală din primăvară, când Liviu Dragnea a fost contestat de zeci de mii de ieșeni.

Șefa guvernului merge la Iași pentru o reuniune a PSD Iași, o filială unde de mai bine de doi ani există tensiuni, după plecarea lui Mihai Chirica din partid, primarul orașului. Viorica Dăncilă organizează vizite în țară, unde caută sprijin al filialelor în favoarea candidaturii sale la Palatul Cotroceni. Mâine, va fi însoțită de Orlando Teodorovici, unul dintre emulii actualului premier.

Asociția Reset a chemat lumea la proteste. Evenimentul este anunțat pe facebook.

„Viorica Dăncilă și-a anunțat turneul prin Moldova pentru campania prezidențială și pentru a-și întări poziția în teritoriu. Iașiul este cel care l-a alungat de două ori pe Dragnea și a contribuit decisiv la scoaterea Moldovei de sub dominația Ciumei Roșii.

O societate matură este atunci când cetățenii ei învață să-și exprime nemulțumirile față de cei de la conducerea țării și nu mai așteaptă să fie salvați.
Ne propunem, vineri, 16 august să o întâmpinăm așa cum i-am obișnuit pe liderii PSD.
La ora 10 o vom aștepta în Breazu (în fața restaurantului La Castel), iar de la ora 13:00 o vom aștepta în fața spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” și de la ora 14:15 la maternitatea Cuza Vodă.
#NoMoreResidentEvil
#WeWillDefendTheCity”, spun organizatorii.

De asemenea, și cele trei organizații de la Iași care promovează construcția autostrăzii A8 îi cer Vioricăi Dăncilă o întâlnire, în care să discute despre întârzierea demarării acestui obictiv, deși există o lege adoptată în unanimitate în Parlament. Este vorba despre Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei , Moldova vrea autostradă și Împreună pentru A8, ai căror lideri și-au făcut publice și numerele de telefon într-o scrisoare deschisă adresată lui Dăncilă.

„V-am solicitat o nouă întrevedere pentru a vă prezenta în mod detaliat de ce este importantă această autostradă pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite în mod sistematic de marile investiții de infrastructură.

Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veți fi prezentă la Iași, dorim să avem o întâlnire pe aceeași bază de colaborare. Credem că veți fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pof fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice și sociale care decurg de aici”, spun promotorii A8.

În timpul campaniei electorale din primăvară, PSD-ul condus de Liviu Dragnea a fost întâmpinat cu proteste în două rânduri.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG