Linkuri accesibilitate

Virus China. Al doilea oraș se închide, crește numărul deceselor


Personal medical care poartă costume de protecție la spitalul Zhongnan din Wuhan
Personal medical care poartă costume de protecție la spitalul Zhongnan din Wuhan

Huanggang, oraș cu aproximativ 7 milioane de locuitori, aflat la 70 de km de Wuhan, unde s-a înregistrat primul caz de coronavirus, a fost izolat, fiind oprite mijloacele de transport în comun, în contexul creșterii numărului deceselor.

Autoritățile din Huanggang au decis închiderea spațiilor de divertisment, inclusiv cinematografe și cafenele, și au solicitat cetățenilor să nu mai părăsească orașul, potrivit Reuters.

Un oraș mai mic, Ezhou, de un milion de oameni, învecinat cu Huanggang, a închis circulația trenurilor.

Oficialii din sănătate se tem că rata de transmitere a noului coronavirus crește accelerat, deoarece sute de milioane de chinezi călătoresc în această perioadă, în timpul vacanței de o săptămână, pentru a celebra Anul Nou Chinezesc, care începe sâmbătă.

Administrația metropolei Wuhan a decis miercuri să închidă toate rețelele de transport urban și să suspenda zborurile, începând de joi, de la ora 10 a.m. (0200 GMT).

Televiziunea de stat a difuzat imagini din gara principală din Wuhan, Hankou, aproape pustie, cu porțile blocate, în timp ce sunt transmise mesaje ale autorităților care îndeamnă cetățenii să nu părăsească orașul.

Locuitorii au luat cu asalt spitalele pentru verificări și au golit rafturile magazilor, făcându-și provizii. Sunt cozi mari și în stațiile de benzină.

Un medic de la un spital din Wuhan le-a spus jurnaliștilor de la BBC: Virusul se răspândește acum într-un ritm alarmant. (…) specialiștii de aici au elaborat un ghid pentru diagnosticarea și tratamentul coronavirusului. Dar sunt speriat pentru că acesta este un virus nou, iar cifrele sunt îngrijorătoare.

Până acum, 25 de persoane ar fi murit ca urmare a infectării cu coronavirus, a informat The Telegraph.

Bilanțul victimelor coronavirusului alimentează temerile la nivel global legate de răspândirea bolii, despre care se presupune că a fost transmisă de la animale la om.

Se crede că tulpina de coronavirus, necunoscută anterior, a apărut în urma comerțului ilegal de animale sălbatice dintr-o piață din Wuhan.

Organizația Mondială a Sănătății urmează să decidă, joi, dacă noul virus identificat în China ar trebui declarat o urgență globală de sănătate. Un comitet de urgență al OMS s-a întrunit și miercuri, dar nu a ajuns la o decizie.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, din centrul Chinei. Cinci state au raportat cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, China, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud și SUA.

XS
SM
MD
LG