Linkuri accesibilitate

Patru lideri europeni, în vizită la Kiev. Iohannis a declarat că agresiunea ilegală din partea Rusiei trebuie să înceteze

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a alăturat, joi, preşedintelui Franței, Emmanuel Macron, cancelarului Germaniei, Olaf Scholz şi premierului Italiei, Mario Draghi, în vizita de la Kiev.

Primul a ajuns Klaus Iohannis care a fost întâmpinat în gara de la Kiev de Olha Stefanişina, vicepremierul Ucrainei pentru Integrare Europeană.

„Mă aflu astăzi la Kiev, alături de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris președintele român pe rețelele de socializare.

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au călătorit împreună cu trenul prin Polonia și au ajuns în același timp la Kiev.

Președintele Macron este însoţit de către ambasadorul Franţei în Ucraina, Etienne de Poncins, şi a fost primit de către ministrul ucrainean însărcinat cu Afaceri Europene şi cu candidatura Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană.

„Am venit să transmit un mesaj de unitate europeană şi de susţinere a ucrainenilor şi Ucrainei”, a declarat Macron la coborârea din trenul cu care a sosit din Polonia.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat, într-un interviu pentru presa germană că se angajează să ajute Ucraina „atât timp cât va trebui”.

Mai multe alerte de bombardament au răsunat joi, la Kiev, unde președintele Klaus Iohannis și preşedintele francez Emmanuel Macron se află în vizită împreună cu cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.


Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG