Linkuri accesibilitate

Fete racolate și obligate să facă videochat. Un apropiat al fraților Tate, celebru pe Instagram, a fost reținut


Vlad Cristian Obuzic a fost reținut pentru 24 de ore și este prezentat miercuri, 14 iunie, judecătorilor din Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Un bărbat care apare pe rețelele sociale în mai multe fotografii alături de frații Tristan și Andrew Tate a fost reținut pentru 24 de ore de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane și constituire a unui grup infracțional organizat.

Vlad Obuzic, zis „Vlad Obu”, a cărui pagină de Instagram este urmărită de peste 50.000 de persoane, va fi prezentat unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Obuzic a fost ridicat marți, 13 iunie, de DIICOT Cluj, în timpul unor descinderi ce au avut loc în municipiile București și Cluj-Napoca, dar și în județul Ilfov.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, alături de alți trei suspecți, Obuzic ar fi creat un grup infracțional organizat care a recrutat mai multe femei ce au fost determinate, inclusiv prin violență, să producă materiale sexuale explicite pe o platformă de videochat.

„Persoanele vătămate au fost recrutate prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy)”, se arată în comunicat.

Victimele ar fi fost ulterior adăpostite în imobile din județul Ilfov și municipiile București și Cluj Napoca unde au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice, care erau transmise pe o platformă de socializare, mai arată DIICOT.

„În vederea fidelizării persoanelor vătămate și pentru a se asigura că acestea vor desfășura activitățile strict în beneficiul membrilor grupului, li s-a impus tatuarea numelui și/sau chipului membrului din grup care se ocupa de exploatarea sa”, a mai arătat DIICOT.

Cel puțin șapte persoane vătămate ar fi fost exploatate de suspecți.

În urma perchezițiilor, autoritățile judiciare române au ridicat 42 de telefoane mobile, șapte laptop-uri, un ceas de lux, suma de 20.900 de lei, precum și mai multe înscrisuri de interes pentru cauză. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG