Linkuri accesibilitate

Vlad Pascu, încă 60 de zile în arest. Decizia nu este definitivă


 Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile formulate de Vlad Pascu de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.
Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile formulate de Vlad Pascu de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Judecătoria Mangalia a decis prelungirea cu încă 60 de zile a mandatului de arestare pentru Vlad Pascu, autorul accidentului de la Vama Veche de anul trecut produs sub influența stupefiantelor, în care au murit doi tineri de o vârsă apropiată de a sa.

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Pascu Matei - Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. (...) Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul Pascu Matei – Vlad, cu datele de mai sus, pe o durată de 60 de zile, de la data de 09.09.2024 până la data de 07.11.2024 inclusiv”, se arată în minuta instanţei, citată de News.ro

Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile formulate de Vlad Pascu de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Constanţa a respins, ca neîntemeiată, contestaţia lui Vlad Pascu la decizia prin care Judecătoria Mangalia i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, iar decizia este definitivă.

Avocaţii lui Vlad Pascu au susţinut că cei doi tineri morţi în accidentul provocat de clientul lor aveau „cantităţi destul de mari” de alcool în sânge şi urină, justificând astfel cererea de eliberare a clinetului lor din arest.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor lui Pascu, spune că unul dintre tinerii care circulau regulamentar pe drum și omorâți în urma accidentului provocat de Vlad Pascu nu consumase deloc alcool, iar celălalt avea un nivel al alcoolemiei foarte scăzut.

În zorii zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu, aflat la volanul unui autoturism pe DN39, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri, un băiat și o fată, ambii studenți, şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche.

Anchetatorii au stabilit că se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023. Măsura a fost reînnoită la fiecare termen de 30 de zile.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG