Linkuri accesibilitate

Vlad Pascu și părinții săi au fost trimiși în judecată


Vlad Pascu și părinții săi au fost trimiși în judecată
Vlad Pascu și părinții săi au fost trimiși în judecată

Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, mama, Miruna Pascu, de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar tatăl, Claudiu Pascu, de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, transmite Agerpres.

Tânărul şi mama se află în arest preventiv, în timp ce tatăl este sub control judiciar.

Miruna Pascu este acuzată că ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii în cazul accidentului de la 2 Mai.

Prietena lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente.

De cealaltă parte, Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei, fata de 20 de ani ucisă în accident spune că, potrivit expertizei realizată în acest caz, în momentul accidentului, Vlad Pascu circula cu 102 kilometri pe oră, scrie Hotnews.

Expertiza ar mai arăta că Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, a oprit autoturismul la 50 de metri de locul accidentului iar apoi a părăsit locul îndreptându-se spre Vama Veche.

În urma accidentului din 19 august, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, au murit pe loc Roberta Marina Dragomir și Sebastian Andrei Olariu, ambii studenți la Facultatea de Geografie a Universității București. Alți trei tineri au fost răniți.

Accidentul a scos la iveală deficiențe grave în activitatea Poliției. Vlad Pascu fusese oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie. A fost lăsat să plece de la poliție fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină.

Mai mult, autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră după ce polițiștii l-au lăsat să plece, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Un control al corpului de control al ministrului de Interne a constatat oficial o serie întreagă de erori ale Poliției. Printre ele este și aceea că Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.



  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG