Linkuri accesibilitate

Vlad Voiculescu, după incendiul de la Balș: E un risc, multe secții din spitale nu au autorizație pentru incendiu


Spitalul Matei Balș la câteva ore după incendiul din 29 ianuarie.
Spitalul Matei Balș la câteva ore după incendiul din 29 ianuarie.

Ministrul Sănătății a recunoscut că secția din spitalul Matei Balș care a ars ieri nu avea autorizație de incendiu, ci doar un aviz. Vlad Voiculescu susține că în această situație se află mai multe secții din țară și că o tragedie se poate întâmpla oricând și în altă parte.

Folosirea oxigenului în spitale în lupta împotriva COVID-19 constituie un „factor de risc pentru siguranța la incendiu”, susține ministrul. El a admis că securitatea la incendiu este deosebit de dificilă în multe spitale din România.

„Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la Matei Balș să nu se întâmple. Lucrăm cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență la anumite măsuri. Marți, vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate după controalele din noiembrie 2020”, a precizat Vlad Voiculescu.

Doctorul Apostolescu a scos un pacient pe geam de la „Matei Balș”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:03 0:00

Ministrul este cel mai înalt oficial care recunoaște că secția de la Matei Balș nu avea autorizație de la Inspectorul pentru Situații de Urgență, ci doar un aviz.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să mai aibă încredere să meargă la spital după aceste tragedii, Vlad Voiculescu a răspuns că este „foarte important ca oamenii să se consulte cu un medic de îndată ce se simt rău” și să meargă la un spital pentru a fi tratați.

„Dacă ajung prea târziu, e greu pentru personal să îi ajute”, a completat ministrul Voiculescu.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG