Linkuri accesibilitate

Vlad Voiculescu: Medicii de familie vor fi stimulați financiar pentru campania de vaccinare


Imagine generică

Personalul medical din spitale dar și medicii de familie vor fi stimulați financiar pentru implicarea lor în campania de vaccinare anti-Covid dar și în efortul de a-i convinge pe oameni să se imunizeze, a spus vineri seara la Digi 24 ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Un proiect în acest sens urmează să fie aprobat în următoarea ședință de guvern pentru a rezolva, astfel, „problema personalului vaccinator”, a spus ministrul.

Potrivit proiectului, fiecare medic implicat în campania de vaccinare va primi 100 de lei pe oră, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator. „Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat ministrul.

E vorba de costuri totale de câteva zeci de milioane de euro, sume din fonduri europene.

Ministrul a spus că se bazează pe medicii de familie să convingă oamenii ca să se vaccineze, însă deoarece discuțiile sunt în fază incipientă nu a avansat vreo sumă pe care să o primească.

„Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea (va însemna o sumă pentru medic, n.red.), ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”, a spus Voiculescu.

E ca și cum ai fi împotriva educației și ai spune că plătești profesorii ca să educe. E un pas firesc și nu-mi propun să conving pe cineva care are deja păreri foarte ferme, dar eu nu am auzit până acum o altă formă de a scăpa de acest virus”, a mai spus Voiculescu cu privire la eventualele critici care i-ar putea fi aduse de antivacciniști.

XS
SM
MD
LG