Linkuri accesibilitate

Vlad Voiculescu recunoaște că sunt probleme cu platforma de vaccinare. Bucureștenii, fără locuri pentru 20 de zile


Vlad Voiculescu susține că va lua legătura sâmbătă cu STS și CNCAV pentru remedierea problemelor.
Vlad Voiculescu susține că va lua legătura sâmbătă cu STS și CNCAV pentru remedierea problemelor.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a scris vineri seara pe pagina sa de Facebook că platforma pentru vaccinare funcționează bine și că el „tocmai și-a programat părinții". Câteva ore mai târziu, după ce ministrului i-au fost semnalate mai multe probleme legate de platformă, Voiculescu a revenit în aceeași postare cu o clarificare prin care a recunoscut că au fost erori și vor mai fi, dar asigură că acestea se vor remedia.

„Se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta.”

190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în București pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară, la Digi24, coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la doar câteva ore după ce platforma a devenit funcțională

"Pot să vă spun că acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Este una dintre cele mai mari programări informatice. Este peste platforma marilor magazine din perioada de Black Friday. În prima oră erau alocate peste 100.000 de sloturi, adică 50.000 de persoane programate", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Românii se pot înscrie în etapa a doua de vaccinare pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

XS
SM
MD
LG