Linkuri accesibilitate

Vlad Voiculescu renunță la poziția de viceprimar pentru Ministerul Sănătății


Consiliul General al Municipiului București va valida luni numelor celor doi viceprimari. După ce timp de două luni a criticat întârzierile în validarea sa ca viceprimar, Vlad Voiculescu a anunțat că renunță la funcție, iar propunerea USR-PLUS este Horia Tomescu.

UPDATE: Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR PLUS) au fost aleși, luni, ca viceprimari ai Capitalei în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a confirmat, pentru Digi24, că Vlad Voiculescu va fi susținut pentru a conduce Ministerul Sănătății, funcție pe care a mai deținut-o în guvernarea tehnocrată condusă de Cioloș.

Horia Tomescu este medic, un om care iubește oamenii și acest oraș. Horia este un om integru cu o capacitate colosală de muncă. Își va pune tot timpul și toată energia în slujba Bucureștiului și a bucureștenilor. Îi voi fi alături în fiecare moment, alături de toți colegii nostri din USR PLUS și de colegii de coaliție locală de la PNL și PMP”, a spus Vlad Voiculescu înainte de ședință, fără a motiva decizia sa de a renunța la poziție, citat de Newsweek.

În protocolul încheiat de USR-PLUS cu PNL prevedea clar ca Vlad Voiculescu să fie viceprimar, administrând Sănătatea, Educația, Cultura și Asistența Socială.

Tot în ședința de astăzi pe ordinea de zi este și desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunări generale ale acţionarilor din 28 de societăţi comerciale.

Ședința a început cu scandal, după ce consilierii PSD au refuzat să părăsească sala și s-au certat cu primarul general, Nicușor Dan. Disputa dintre primar și consilierii PSD a pornit după refuzul acestora de a participa online la ședință, din motive sanitare.

XS
SM
MD
LG