Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin a ordonat o acțiune de amploare de verificare a capacităților armatei


Exerciții ale armatei ruse în peninsula Crimeea, 9 iulie
Exerciții ale armatei ruse în peninsula Crimeea, 9 iulie

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat o verificare rapidă a capacității de luptă care va include 150.000 de militari și sute de avioane și nave de luptă pentru a asigura securitatea în sud-vestul Rusiei, unde vede o „amenințare gravă” din partea terorismului.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu, a declarat, vineri, că „verificarea" a început deja și va testa pregătirea forțelor armate ruse pentru manevrele militare „Caucaz-2020" care vor avea loc în septembrie.

„În concordanță cu decizia comandantului suprem al Forțelor Armate Ruse, o verificare rapidă a pregătirii este în desfășurare în rândul trupelor din districtele militare din sud și vest", a afirmat Soigu.

Aceste districte din sud și vest se află fix la granița cu Ucraina, în apropiere de locurile în care separatiștii pro-ruși se luptă cu forțele armate ucrainiene încă din aprilie 2014.

„Verificarea" se desfășoară în mai multe locuri, inclusiv în Marea Neagră și cea Caspică, și include trupe aeriene și infanterie marină din Flotele din Nord și din Pacific.

Mai mult de 400 de avioane și peste 100 de nave vor lua parte la evenimentul militar, potrivit ministrului Apărării.

După ce au anexat în forță Crimeea și a intervenit în conflictul încă în desfășurare din estul Ucrainei, Rusia a organizat un număr important de exerciții militare în regiunile sale sudice și de vest.

În Ucraina, ministrul Apărării, Andriy Taran, a precizat, vineri, că forțele armate ucrainene vor participa, la rândul lor, la exerciții militare în septembrie.

„În timp ce trupele (ruse) se strâng sub pretextul pregătirilor pentru exerciții strategice Caucaz 2020, conducerea Ministerului Apărării din Ucraina și forțele armate plănuiesc să organizeze exercițiile strategice Joint Effort-2020 - în același timp, la finalul lui septembrie", a declarat oficialul ucrainian.

Andriy Taran a adăugat că așteaptă reprezentanți din statele membre NATO să ia parte la exerciții, adăugând că, potrivit informațiilor Ucrainei, Rusia nu pregătește nicio ofensivă armată în timpul exercițiilor Caucaz 2020.

Circa 13.200 de persoane au fost ucise din aprilie 2014 în estul Ucrainei, unde Moscova sprijină ofensiva separatiștilor pro-ruși.

XS
SM
MD
LG