Linkuri accesibilitate

De Ziua Internațională a Femeii, Vladimir Putin repetă că Rusia se confruntă cu „amenințări directe” de securitate


Vladimir Putin a declarat din nou că Rusia se confruntă cu amenințări de securitate și s-a lăudat pe oamenii care luptă pe frontul din Ucraina.
Vladimir Putin a declarat din nou că Rusia se confruntă cu amenințări de securitate și s-a lăudat pe oamenii care luptă pe frontul din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a repetat, miercuri, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, că Rusia se confruntă cu „amenințări directe" la adresa securității sale, relatează CNN.

În cadrul evenimentului, Putin i-a lăudat pe cei care sunt gata să „protejeze poporul și chiar viitorul statului nostru”.

„Acum, când Rusia se confruntă din nou cu amenințări directe la adresa securității și suveranității sale, vedem multe exemple de curaj și determinare, de disponibilitate de a apăra adevărul și de a proteja oamenii și viitorul însuși al statului nostru, viitorul pe care ni-l dorim pentru noi înșine", a spus Putin.

Printre femeile premiate s-au numărat doctorițe și lucrătoate medicali care au lucrat în regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

În urmă cu aproape o lună, în discursul său anual din parlamentul rus, Vladimir Putin a spus că Occidentul este vinovat pentru războiul din Ucraina și că Rusia suspendă participarea la pactul nuclear cu SUA.

„Am încercat cu răbdare să negociem o cale pașnică de ieșire din acest conflict extrem de dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu complet diferit.
Am văzut că amenințările se intensificau, că se pregătea o operațiune sângeroasă în Donbas. Sevastopol din Crimeea era următoarea țintă. Majoritatea poporului nostru a sprijinit acțiunile noastre în apărarea Donbasului”, a spus atunci Vladimir Putin.

Vladimir Putin despre instalațiile nucleare ale Rusiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG