Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin pregătește o înăsprire a cenzurii pe internet


Vladimir Putin a acuzat rețelele sociale că nu au luat în considerare postări false despre demonstrațiile anti-Kremlin.
Vladimir Putin a acuzat rețelele sociale că nu au luat în considerare postări false despre demonstrațiile anti-Kremlin.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut ca internetul din Rusia să fie legat de „legi morale” pentru a opri societatea să „se prăbușească” - sugerând că copiii ruși sunt exploatați de adversarii săi politici la demonstrațiile anti-Kremlin.

Declarațiile televizate ale lui Putin din 4 martie vin pe fondul eforturilor tot mai mari ale Moscovei de a exercita o influență mai mare asupra rețelele sociale din SUA și frustrarea autorităților ruse față de ceea ce spun ei că eșecul rețelelor de socializare din SUA de a respecta legile rusești.

În timp ce zeci de mii de ruși au demonstrat în toată Rusia pentru a protesta împotriva condamnării opozantului Aleksei Navalnîi, Moscova a acuzat rețelele sociale că nu au luat în considerare postări false despre demonstrațiile anti-Kremlin.

În decembrie, Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului, a sprijinit noi introducerea de amenzi substanțiale pentru platformele care nu reușesc să șteargă conținutul interzis și un proiect de lege separat care ar permite restricționarea giganților americani dacă „discriminează” mass-media din Rusia.

Autoritățile ruse au acuzat, de asemenea, adversarii politici ai lui Putin în Rusia că au adus copii să participe la protestele neautorizate ale opoziției.

Observațiile lui Putin, care a restricționat treptat libertatea de pe internet în Rusia în ultimul deceniu, par să semnaleze o altă înăsprire a cenzurii în fața noului val de disidență care a urmat otrăvirii din august și condamnării ulterioare a lui Navalnîi.

XS
SM
MD
LG