Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski spune că Ucraina mai are nevoie de timp pentru a pregăti contraofensiva


Volodimir Zelenski spune că Ucraina mai are nevoie de timp pentru a pregăti contraofensiva.
Volodimir Zelenski spune că Ucraina mai are nevoie de timp pentru a pregăti contraofensiva.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la BBC că armata Ucrainei mai are nevoie de timp pentru a pregăti contraofensiva de amploare împotriva forțelor rusești.

Președintele Zelenski a spus că brigăzile de luptă, unele antrenate de țările NATO, sunt „gata”, dar armata mai are nevoie de unele lucruri, inclusiv vehicule blindate.

„Cu [ceea ce avem deja] putem merge mai departe și, cred, am avea succes”, a spus Volodimir Zelenski la BBC. "Dar am pierde o mulțime de oameni. Cred că ar fi inacceptabil. Așa că trebuie să așteptăm. Mai avem nevoie de puțin timp", a adăugat președintele Ucrainei.

Afirmațiile lui Volodimir Zelenski vin după ce și ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, spunea la sfârşitul lunii aprilie că "pregătirile [de contraofensivă]se apropie de finalul lor".

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că pregătirile de contraofensivă se apropie de final.
La sfârșitul lunii aprilie, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că pregătirile de contraofensivă se apropie de final.

"Echipamentul a fost promis, pregătit şi parţial livrat. În sens larg, suntem pregătiţi", a afirmat Reznikov în timpul unei conferinţe de presă.

Când va vrea Dumnezeu, când vor exista condiţiile meteo şi decizia comandanţilor, o vom face.

"Când va vrea Dumnezeu, când vor exista condiţiile meteo şi decizia comandanţilor, o vom face", a adăugat el.

Reznikov a precizat că puternicele tancuri Abrams promise de SUA nu vor apuca să participe la această contraofensivă", pentru că vor fi livrate Ucrainei abia spre sfârşitul lui 2023.

Contraofensiva anticipată de multe luni ar putea fi decisivă în război, scrie BBC. Va fi, de asemenea, un test crucial pentru Ucraina, dornică să demonstreze că armele și echipamentele pe care le-a primit din Occident vor duce la câștiguri semnificative pe câmpul de luptă.

Când și unde va începe contraofensiva ucraineană este secret. Între timp, forțele ruse și-au întărit apărarea de-a lungul unei linii de front care se întinde pe aproape 1.500 de km, de la regiunile de est Lugansk și Donețk până la Zaporoje și Herson, în sud.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG