Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României


Președintele Volodimir Zelenski va vorbi parlamentarilor români prin videoconferință, la fel cum a făcut până acum cu parlamentarii din mai multe țări europene.
Președintele Volodimir Zelenski va vorbi parlamentarilor români prin videoconferință, la fel cum a făcut până acum cu parlamentarii din mai multe țări europene.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa parlamentarilor români săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Florin Cîțu, pe Twitter. Încă nu a fost stabilită ziua și ora, dar Florin Cîțu spune că va aranja ca acest eveniment să se întâmple „săptămâna viitoare”.

„Discuţie importantă cu premierul din Ucraina, Denîs Șmîhal. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ţine un discurs în Parlamentul României. În calitate de preşedinte al Senatului, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare, Ucraina are tot sprijinul meu. Mulţumesc, Denis!”, a scris Cîţu în mesajul de pe Twitter.

Cu o zi înainte, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, la Constanţa, că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului, existând o corespondenţă pentru pregătirea acestui moment.

De când a început războiul din Ucraina, Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentelor din mai multe țările europene - Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, dar și celor din SUA, Canada și Japonia.

De asemenea, Volodimir Zelenski s-a adresat şi în plenul Parlamentului European.

Nu numai parlamentarilor s-a adresat președintele ucrainean, ci și persoanelor care au manifestat pentru pace în Berna/Elveția, unde a apărut pe un ecran uriaş în piața unde erau manifestanții sau în Praga/Cehia.

Președintele Volodimir Zelenski, apel la proteste în toată lumea în sprijinul Ucrainei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:09:05 0:00

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG