Linkuri accesibilitate

Vot de încredere în Senat pentru premierul italian Giuseppe Conte


Fostul prim-ministru dorește investiții în economia digitală și energia verde.

Premierul italian Giuseppe Conte a câștigat un vot crucial pentru a rămâne la putere - la câteva zile după ce fostul premier Matteo Renzi și-a retras partidul din coaliție, relatează BBC.

Partidele de opoziție spun că intenționează să ceară președintelui Sergio Mattarella să intervină pentru a-l obliga să demisioneze.

Conte, profesor de drept, a condus o coaliție centristă din 2018. Principalele partide din coaliția sa sunt Cinci Stele (M5S) și Partidul Democrat (PD).

Premierul a declarat Senatului că este vital să se mențină coeziunea politică în fața „provocării istorice” a pandemiei.

Luni a câștigat votul de încredere al Camerei Deputaților. Renzi se opune planurilor lui Conte de a cheltui 209 miliarde de euro din fondurile de recuperare ale UE, parte a unui fond de salvare din partea UE de 750 de miliarde de euro pentru criza Covid.

Fostul prim-ministru dorește investiții în economia digitală și energia verde și respinge planul lui Conte de a permite tehnocraților, mai degrabă decât parlamentarilor, să decidă prioritățile de cheltuieli.

Italia a înregistrat 82.554 de decese din cauza coronavirusului - al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie - și are peste 25.000 de pacienți spitalizați cu Covid-19.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG