Linkuri accesibilitate

Votul a fost suspendat într-o secție din București după un caz de Covid-19


Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, într-o centralizare făcută publică la ora 12, că nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publica care sa afecteze desfășurarea procesului electoral.

Până la aceasta oră, au fost raportate 29 de sesizări de posibile fapte care au legătura cu scrutinul electoral, iar după verificări zece nu s-au verificat.

În total s-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi de 15.000 de lei și 2 avertismente scrise. Cinci fapte sunt de natură penală și vor continua cercetările.

Fapte sesizate:

  • Dâmbovița - posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor prin oferirea de alimente în schimbul votului. Continuă verificările.
  • Maramureș- un bărbat care își pierduse cetățenia româna în urma cu 25 de ani s-a prezentat la vot deși nu avea dreptul
  • Brăila - primarul unei localități a sesizat că un bărbat transporta persoane la secțiile de votare și le oferea bani ca să voteze pe liste suplimentare. S-a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor.
  • Giurgiu - printr-un apel la 112 s-a sesizat că în secție votează trei persoane în același timp în aceeași cabină de vot
  • Drobeta Turnu Severin - în fata unei secții de votare se aflau 50 de cetățeni care au fost plătiți să voteze
  • Dâmbovița - s-a aplicat o sancțiune de 4.500 de lei pentru continuarea propagandei electorale de către un candidat

La o secție de votare din municipiul București procesul de votare este suspendat după ce un membru al biroului a fost confirmat cu COVID-19. El făcuse testul în urmă cu o zi și a primit rezultatul în timpul procesului de votare.

În localitatea Teiu din județul Argeș, un bărbat de 86 de ani a leșinat în fața secției și a decedat până la sosirea ambulanței.

XS
SM
MD
LG