Linkuri accesibilitate

Votul din diaspora a depășit 300.000 de persoane


ROMANIA - alegeri prezidentiale 2019

301.824 de voturi în secțiile din diaspora s-au înregistrat la ora 8.00, ora României, o prezență mai mare decât la alegerile precedente, ceea ce ar putea duce la un record în privința participării la vot a românilor din străinătate.

Numărul românilor care au votat în străinătate în primul tur al alegerilor prezidențiale a depășit, duminică dimineață, pragul de 300.000, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

La ora 08.11, se înregsitrau 300.405 de alegători din Diaspora care votaseră în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). Cei mai mulți votanți se înregistraseră în 2014, la turul al doilea, când s-au prezentat peste 370.000 de persoane.

838 de secții de votare au fost organizate în străinătate.

Cea mai mare prezență la vot este în continuare înregistrată la o secție din Londra, 2.573 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare este și la secțiile din Chișinău și Bruxelles.

La polul opus, o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Solotvino (Ucraina) au votat patru români.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG