Linkuri accesibilitate

Susținătorii lui Donald Trump au invadat Capitoliul
Susținătorii lui Donald Trump au invadat Capitoliul

Capitoliul, sub asediul susținătorilor lui Trump. Congresul l-a validat președinte pe Joe Biden

În loc să fie o formalitate, validarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA s-a lăsat cu asaltul susținătorilor lui Donald Trump asupra Capitolului. În cele din urmă, Congresul l-a validat pe Joe Biden drept al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Donald Trump a dat asigurări că va fi un transfer pașnic de putere după votul din Congres.

Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, totuși va exista o tranziție pașnică pe 20 ianuarie", a spus Trump într-un comunicat de presă.

Am spus mereu că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face din nou America măreață”, a adăugat Trump.

Congresul SUA a confirmat oficial victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale. Joe Biden devine al 46-lea președinte al SUA, în timp ce Kamala Harris va fi prima femeie președinte.

Jurământul de învestitură și inaugurarea mandatului sunt programate pentru 20 ianuarie.

Joe Biden a câștigat în fața lui Donald Trump cu 306 voturi electorale față de 232 în Colegiul Electoral.

Obiecţia referitoare la victoria lui Joe Biden în Pennsylvania a fost respinsă și de Camera Reprezentanţilor, după ce aceeași decizie fusese luată în Senat.

Camera Reprezentanților și Senatul se vor reuni în ședință comună pentru a continua numărătoarea celorlalte voturi din Colegiul Electoral.

Mai mulți membri ai echipei președintelui Donald Trump au demisionat ca urmare a violențelor de miercuri de la Capitoliu.

  • Sarah Matthews – responsabilă de relația cu presa
  • Stephanie Grisham – șefa cabinetului Primei Doamne
  • Rickie Niceta – membră a echipei de evenimente
  • Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate de la Casa Albă

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG