Linkuri accesibilitate

Washington Post: Procurorul general al SUA a dat ordinul dispersării protestatarilor


Procurorul general William Barr
Procurorul general William Barr

Procurorul general William Barr a cerut personal ca protestatarii să fie dispersați luni din Piața Lafayette din Washington, chiar înainte ca președintele Donald Trump să vorbească din Grădina de Trandafiri a Casei Albe, a relatat Washington Post, citând surse anonime din cadrul Departamentului de Justiție, scrie Reuters.

După scurtul său discurs de luni, Trump a ieșit din Casa Albă, însoțit de multe gărzi de corp, traversând Piața Lafayette către Biserica St. John, în fața căreia s-a oprit ținând o Biblie în fața camerelor de luat vederi înainte să se întoarcă la Casa Albă. Barr și alți consilieri de top l-au însoțit pe Trump în drumul său către Biserică, care fusese avariată de un incendiu în timpul protestelor de duminică seară.

Washington Post a relatat că Barr a făcut cererea ca protestatarii să fie îndepărtați din Piață după ce a aflat că o decizie anterioară de a lărgi perimetrul de securitate din jurul Casei Albe nu a fost respectată.

În timp ce Trump vorbea din Grădina de Trandafiri, autoritățile au dispersat protestatarii pașnici cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Decizia de a lărgi perimetrul de securitate a fost luată duminică seară sau luni dimineața, au spus doi agenți federali pentru Washington Post.

Barr a cerut poliției să acționeze după ce luni a văzut că perimetrul de securitate nu a fost lărgit.

XS
SM
MD
LG