Linkuri accesibilitate

WhatsApp va impune noi limite privind distribuirea mesajelor în lupta cu știrile false


Whatsapp logo

Aplicația WhatsApp va introduce o limită strictă privind mesaje distribuite în încercarea de a opri diseminarea de știri false, mai ales într-o perioadă în care pandemia de coronavirus a condus la o creștere a manipulării și a propagandei pe rețelele de socializare.

Compania, care este deținută de Facebook, prevede că dacă un utilizator a primit un mesaj, care a fost deja distribuit de mai mult de cinci ori, va putea să îl trimită mai departe doar către un un singur utilizator în același timp, conform The Guardian. Măsura reprezintă o modificare față de limita de 5 utilizatori care era impusă din 2019.

Schimbarea nu reprezintă totuși o eliminare a posibilității de distribuire în masă a unui mesaj, având în vedere că utilizatorul poate să îl trimită de câte ori vrea atâta timp cât apasă în mod repetat „forward".

Dar, prin introducerea limitării, aplicația speră să încetinească răspândirea unora din mesaje virale de pe platformă precum sunt teorii false despre legătura dintre coronavirus și tehnologia 5G. Teoria a dus la vandalizare a peste 20 de stâlpi de telefonie.

Vedem o creștere semnificativă în numărul de distribuiri despre care utilizatorii ne-au transmis că sunt copleșitoare și contribuie la răspândirea de dezinformării", a transmis un purtător de cuvânt pe blogul companiei.

„Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp un loc de conversații personale", a transmis reprezentantul companiei.

Din cauza faptului că mesajele sunt criptate din motive de securitate, compania nu poate vedea conținutul mesajelor de pe platformă și astfel să aplice criterii de moderare precum Facebook sau Twitter care pot șterge postări care încalcă criterii de integritate.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG