Linkuri accesibilitate

Wizz Air anunță noi anulări de zboruri, cauzate de verificări tehnice solicitate de producătorul unor motoare


Compania aeriană Wizz Air anulează noi zboruri, din cauza unor verificări făcute în avans la motoarele unor aeronave.

Compania aeriană Wizz Air anulează noi zboruri, din cauza unor verificări făcute în avans la motoarele unor aeronave. Compania anunță că pasagerii curselor afectate vor primi alternative de zbor sau rambursări. Recent, Romania a reclamat compania aeriană pentru anulări frecvente ale zborurilor.

Wizz Air anunță, într-un comunicat de presă, că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de producător, a fost „nevoită să anuleze unele zboruri.

Pasagerilor afectați li se va oferi un program alternativ de zbor, opțiunea rambursării complete prin metoda inițială de plată sau rambursarea a 120% din tariful achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare, transmite compania aeriană.

De asemenea, în cazul în care o rezervare a fost făcută printr-o agenție de turism, Wizz Air le recomandă pasagerilor să contacteze agenția pentru a face modificările necesare.

„Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranța şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, transmite compania aeriană.

În 4 august, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu anunța că a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din România, după ce compania a anulat nouă curse într-o zi, din motive tehnice.

El spunea că a cerut de urgenţă conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate şi să asigure continuitatea curselor aeriene.

Ministerul Economiei a anunțat la începutul acestei luni că pasagerii nemulțumiți de serviciile Wizz Air pot face sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor Romania.

Firma nu poate fi sancționată de autoritățile din România pentru că nu are reprezentanță în țară.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG