Linkuri accesibilitate

Xi Jinping l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale


Președintele chinez Xi Jinping l-a felicitat pe președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Presa de stat din China a raportat pe 25 noiembrie că, în mesajul adresat lui Biden, Xi și-a exprimat speranța că legăturile dintre cele două state „se vor dezvolta în continuare pentru a se conforma intereselor celor două națiuni și așteptărilor generale ale comunității internaționale”.

De asemenea, presa a arătat că vicepreședintele chinez Wang Qishan a felicitat-o pe Kamala Harris pentru că a fost aleasă vicepreședinte.

Ministerul de Externe al Chinei l-a felicitat deja pe Biden, dar Xi nu a reacționat pentru că Trump, care încă contestă rezultatele alegerilor în instanțele din toată țara, a refuzat să admită înfrângerea.

Mesajul lui Xi de felicitare pentru Joe Biden a venit după ce Trump a început să se conformeze transferului formal al puterii către președintele ales Joe Biden.

În timp ce Trump încă nu a recunoscut înfrângerea sa electorală, administrația sa a autorizat oficial trecerea la o administrație Biden, deschizând calea pentru președintele ales să primească informări și să aibă acces la fonduri, spații de birouri și capacitatea de a se întâlni cu oficiali federali.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit în flagrant de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG