Linkuri accesibilitate

Președintele chinei Xi Jinping va vizita Rusia între 20 și 22 martie


Vinerea trecută, Xi Jinping a fost ales pentru un nou mandat cu 2.952 de voturi pentru, fără niciun vot împotrivă, fără nicio abținere.
Vinerea trecută, Xi Jinping a fost ales pentru un nou mandat cu 2.952 de voturi pentru, fără niciun vot împotrivă, fără nicio abținere.

Președintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită oficială la Moscova în perioada 20 - 22 martie, în contextul în care Beijingul încearcă să își arate sprijinul pentru președintele rus Vladimir Putin, în timp ce promovează un plan de pace care vizează încheierea conflictului din Ucraina, potrivit Europa Liberă.

„În timpul întâlnirii, vor fi discutate chestiuni de actualitate ale dezvoltării în continuare a parteneriatului cuprinzător și a cooperării strategice între Rusia și China”, a spus Kremlinul într-o declarație din 17 martie.

„Este planificat și un schimb de opinii în contextul aprofundării cooperării ruso-chineze pe arena internațională”, a adăugat acesta.

De asemenea, Ministerul chinez de Externe de la Beijing a confirmat vizita, care vine după ce Putin l-a invitat recent pe liderul chinez să vină în capitala Rusiei.

Este prima vizită oficială pe care Xi Jinping după ce a fost ales în unanimitate săptămâna trecută la Congresul Naţional al Poporului.

Obiectivul lui Jinping este legat de detronarea Statelor Unite din poziția de putere centrală în sistemul internațional.

Vinerea trecută, Xi Jinping a fost ales cu 2.952 de voturi pentru noul mandat, fără niciun vot împotrivă, fără nicio abținere.

XS
SM
MD
LG