Linkuri accesibilitate

Zece persoane ucise după un atac armat la un supermaket din Colorado


Poliția nu a oferit detalii despre motivele din spatele atacului armat de la magazinul King Soopers din Boulder, Colorado

Un bărbat înarmat a ucis zece persoane după ce a deschis focul la un supermarket din Boulder, Colorado. Printre victime se numără și primul ofițer de poliție care a ajuns la fața locului. Atacatorul a fost arestat, scrie Reuters.

Poliția nu a oferit niciun detaliu privind motivele atacului, al doilea atac armat cu victime din Statele Unite în decurs de doar o săptămână.

Clienți și angajați speriați au fugit pentru a se ascunde prin supermarket, în timp ce ofițerii de poliție au încercuit zona, situată la aproximativ 3 kilometri de campusul emblematic al Universității din Colorado.

Șeful poliției din Boulder, Maris Herold, cu vocea înăbușită de emoție, a declarat că 10 persoane au murit în atacul de la magazinul King Soopers. Printre aceștia se afla polițistul în vârstă de 51 de ani, Eric Talley, un veteran de 11 ani al poliției din Boulder, despre care a spus că este primul ofițer care a răspuns la atac.

Poliția a declarat că atacatorul, care nu a fost identificat public, a fost rănit în urma violenței, dar nu a dat alte detalii despre starea bărbatului.

Imagini difuzate de posturile de televiziune arătau un bărbat fără cămașă, cu barbă, în pantaloni scurți, fiind condus departe de magazin în cătușe, înainte de a fi pus pe o targă și urcat într-o ambulanță. Bărbatul arestat părea să aibă un picior însângerat și șchiopăta.

Colorado a fost scena unora din cele șocante atacuri armate în masă din istoria modernă a SUA.

În 2012, un tânăr a intrat într-un cinematograf din suburbia din Aurora din Denver în timpul unei proiecții de la miezul nopții și a tras asupra publicul, ucigând 12 persoane și rănind 70. În 1999, o pereche de studenți au deschis focul la liceul Columbine de lângă Littleton, Colorado, ucigând 12 colegi de clasă și un profesor înainte de a-și lua propria viață.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG