Linkuri accesibilitate

Zeci de organizații civice cer procurorului general infirmarea ordonanței de clasare a dosarului 10 august


La întâlnirea pe care procurorul general Gabriela Scutea a avut-o vineri cu delegația unor grupuri civice, reprezentantul Declic i-a înmânat o petiție semnată de 40.000 de persoane prin care i se solicită infirmarea ordonanței DIICOT de clasare a dosarului „10 august 2018”.

Un material scris a fost depus și de reprezentantul ”Funky Citizens”.

Întâlnirea a avut ca obiect ordonanța de clasare adoptată de DIICOT în cauza cunoscută sub denumirea ”Dosarul 10 august 2018”, iar din partea grupurilor civice au participat Raluca Paraschiv și Marian Rădună – Geeks For Democracy/REZISTENȚA, Diana Voicu – Inițiativa România, Angelica Șerban – Corupția Ucide, Cătălina Hoparteanu – Declic, Cristian Mihai Dide – Evoluție în Instituție, Lucian Checheriță – VeDem Just și Cosmin Pojoranu – Funky Citizens, aceștia arătând că dețin un mandat de reprezentare și de la alte 21 de grupuri civice.

Participanții au făcut comentarii cu privire la temeinicia ordonanței, arătând că, din lectura acesteia, ar rezulta că au rămas aspect neclarificate și care reprezintă un interes major pentru societatea civilă, spune Parchetul General într-un comunicat remis presei vineri.

Totodată, procurorul general a indicat procedurile legale pentru contestarea ordonanței, susținerea pentru continuarea cercetărilor în dosarul disjuns în favoarea Secției parchetelor militare din cadrul PÎCCJ într-o manieră accelerată (independent de verificările care vor fi făcute asupra ordonanței adoptate de DIICOT), precum și faptul că toate persoanele interesate pot utiliza căile procedurale pe care le au la dispoziție. De asemenea, procurorul general a reliefat faptul că perspectivele care pot fi expuse de către persoanele interesate vor fi analizate de către procurorii competenți, procedura plângerii presupunând examinarea probatoriului administrat și a relevanței lui prin raportare la criticile formulate.

În final procurorul general a arătat că va analiza și califica petiția depusă și va dispune măsurile de soluționare prin raportare la normele incidente.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG