Linkuri accesibilitate

Peste 40 de persoane, inclusiv 12 copii, au fost rănite într-un atac rusesc asupra orașului Pervomaiski din Harkov


Mașini arse la locul unui atac rusesc asupra orașului Pervomaiski, în regiunea Harkov, Ucraina. 4 iulie 2023.

Peste 40 de persoane, inclusiv 12 copii, au fost rănite pe 4 iulie într-un atac rusesc asupra orașului Pervomaiski, din regiunea Harkov, au anunțat oficialii ucraineni, potrivit Radio Svovoda. Armata ucraineană a raportat continuarea luptelor grele în regiunea Donețk.

Guvernatorul regional al Harkovului, Oleg Sinehubov, a declarat pe Telegram că bombardamentul a avut loc în jurul orei locale 13:35, incendiind mai multe mașini și aruncând în aer ferestrele clădirilor rezidențiale.

Atacul a lovit o parcare din afara clădirii rezidențiale din orașul Pervomaiski, situată relativ departe de locurile unde au loc lupte în regiunea Donbas. Opt clădiri înalte și opt mașini au fost avariate ca urmare a atacului cu rachete, a declarat Ministerul de Interne.

Mașini arse în orașul Pervomaiski, după un atac rusesc.
Mașini arse în orașul Pervomaiski, după un atac rusesc.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a subliniat că în zona atacului sunt numai clădiri rezidențiale: "aceasta este o zonă pașnică a orașului în care nu există un singur obiectiv militar".

Șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, a spus că atacul a fost realizat cu un obuz exploziv.

Trupele ruse bombardează în mod regulat Harkovul. În ciuda dovezilor și dovezilor, Moscova neagă bombardarea civililor din Ucraina.

Pe 18 iunie, Organizația Națiunilor Unite a confirmat moartea a peste 9.000 de civili și rănirea a aproape 16.000 în Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. ONU a precizat că numărul real al victimelor este mult mai mare.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG