Linkuri accesibilitate

Zeci de susținători LGBT reținuți de poliție la Varșovia


Activiști LGBT la Varșovia

Poliţia poloneză a reţinut mai multe zeci de persoane la un miting LGBT, după ce protestatarii au încercat să oprească forţele de ordine să aresteze un activist acuzat că a agăţat steaguri-curcubeu pe statui din Varşovia şi că a deteriorat o maşină a unei campanii pro-viaţă.

Membri ai grupului Stop Bzdurom, care militează împotriva homofobiei au spus că au agăţat steaguri pe statuille din oraş care îl reprezintă pe Iisus şi alte figuri, ca parte a luptei pentru drepturile LGBT (lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și trangendărilor), problemă larg dezbătută în Polonia în înaintea alegerilor prezidenţiale, care au abut loc acum o lună.

Partidul naţionalist PiS aflat la putere consideră că drepturile comunităţii LGBT sunt parte a „invaziei ideologice străine” care subminează valorile familiei tradiţionale. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că nu va comenta acţiunile recente ale poliţiei. Stop Bzdurom şi alte grupuri au făcut apel la un nou protest în Varşovia, sâmbătă, în semn de solidaritate cu persoanele LGBT.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG