Linkuri accesibilitate

Zelenski a vizitat soldații de la frontiera cu Rusia: Vom aduce în fața justiției toți criminalii, teroriștii și însuși statul agresor


Volodimir Zelenski a verificat posturile unităţilor Serviciului ucrainean de pază a frontierei de la graniţa cu Rusia.
Volodimir Zelenski a verificat posturile unităţilor Serviciului ucrainean de pază a frontierei de la graniţa cu Rusia.

Preşedintele Volodimir Zelenski a trecut marţi în revistă unităţile forţelor de securitate ucrainene care protejează frontiera cu Rusia în provincia Sumî din nord-estul Ucrainei, a informat într-un comunicat biroul şefului statului.

Vizita are loc la câteva zile după bombardamentele masive ale Rusiei asupra acestei provincii, care a fost parţial ocupată de trupele ruseşti la începutul invaziei la scară largă şi eliberată complet de forţele ucrainene în aprilie 2022.

Zelenski a verificat posturile unităţilor Serviciului ucrainean de pază a frontierei de la graniţa cu statul agresor şi s-a interesat de activitatea unităţilor care protejează această zonă.

În cadrul vizitei sale la Sumî, preşedintele ucrainean a participat la ceremonia de marcare a împlinirii unui an de la bătălia din localitatea Ohtîrka împotriva armatei ruse şi de la eliberarea oraşului Trostianeţ de către forţele ucrainene.

Zelenski a decorat soldaţi şi funcţionari publici care au luat parte la aceste evenimente.

Potrivit site-ului prezidențial, Zelenski a spus: „Este o mare onoare pentru mine să dau astăzi orașului Ohtîrka premiul onorific al orașului erou, al orașului apărătorului, al orașului câștigător”.

„Justiția este cel mai important lucru pentru noi astăzi, așa că nu vom ierta ceea ce s-a făcut împotriva ucrainenilor, împotriva Ucrainei. Vom aduce în fața justiției toți criminalii din Federația Rusă, teroriștii și însuși statul agresor", a spus Zelenski.

În ultima săptămână, Zelenski a mai vizitat orașele Bakmut și Kostiantynivka din regiunea Donețk, precum și Zaporojie și Herson în sud.

XS
SM
MD
LG